- Om NiT
-
Medlemskap
- Medlemsskap i NiT
- Medlemsbedrifter
- Handelskammer
- Fagråd
-
Aktuelt
- Publikasjoner
- Nyheter
- NiT i media
- Medlemsnytt
- Prosjekter
- Trondheim Opportunity
- Styrekandidatlisten
19.-20.mars 2024 er Trondheim og Trøndelag vertskap for i Bocuse d’Or Europe – europafinalen til verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse i Trondheim Spektrum.
Gourmetmat handler ikke bare om å tilberede deilige måltider, det handler også om nyskapning, lidenskap og et ønske om å overraske og glede ganen.
Samspill mellom kokker og lokalmatprodusenter
Dette seminaret vil være en unik mulighet til å dykke dypere inn i hvordan våre konkurransekokker tenker, hvordan produsenter og kokker jobber sammen for å skape kulinariske mesterverk samt hvilken betydningen Bocuse d’Or Europe vil ha for matnasjonen Norge og matbyen Trondheim .
Du møter
Håvard Werkland Årets kokk 2023 Ass. kjøkkensjef, Britannia Hotel |
Melina Wang Brekke Beste commis 2023 Kokk, Punk Royal, Stockholm |
Eli Anne Sundset Årets unge kokk 2023 Kokk, To Rom og Kjøkken |
|||
Eskil Hildonen Kjøkkensjef, To Rom og Kjøkken |
Anita Krohn Traaseth Stiftelsen Norsk gastronomi |
Jim Andre Stene Villbonde, Trøndelag Sankeri |
Merethe Landrø Daglig leder, Orkladal ysteri |
||
Eyvind Hellstrøm Kokk og programleder |
Florent Supplison Gastronomic events director |
Eileen Brandsegg Prosjektleder, Høsttakkefest |
May Britt Hansen Prosjektleder, Bocuse d’Or Europe |
Program
Kl. 11.30 -12.00 Vi starter med minglelunsj på Digs.
Faglig program fra kl. 12.00 - 14.30.
Hvordan skape folkefest i Trondheim under Bocuse d’Or Europe 19. - 20.mars i Trondheim Spektrum
v/May Britt Hansen prosjektleder Bocuse d’Or Europe.
Unge vinnerskaller
Prat med Håvard Werkland vinner av Årets kokk 2023 og norsk kandidat til Bocuse d’Or Europe. Hvordan vinne Europafinalen i mars 2024?
Team Werkland vant Årets kokk i Stavanger 18.september etter lang tids trening og forberedelser her i Trondheim.
Håvard kommer fra Kyrksæterøra og jobber til daglig som assisterende kjøkkensjef på Speilsalen, Britannia Hotel.
Håvard har vært kandidat til årets kokk i 2019 og har også vært commis for Christopher Davidsen som tok sølv i Bocuse d’Or 2017
Prat med to unge kokketalenter, Melina Wang Brekke og Eli Anne Sundset, deler sine erfaringer og tanker som konkurransekokker.
Melina vant tittelen beste commis (assistentkokk) for Håkon Solbakk under Årets kokk 2023, og hun vant også beste commis i Årets unge kokk i 2021.
Eli Anne Sundset vant Årets unge kokk 2023 nå nylig, dermed er hun også kvalifisert til Årets kokk 2025 som er uttak til Bocuse d’Or Europe i 2026.
Eli var også med på teamet til sølvvinner Filip August Bendi under verdensfinalen i Bocuse d’Or 2023 i Lyon.
Høsttakkefest; kokkens rolle i å fremme lokalmat
Vi møter yster Merethe Landrø, fra Orkladal Ysteri og Jim Andre Stene, fra Trøndelag Sankeri, i samtale med kjøkkensjef Eskil Hildonen (To Rom og Kjøkken).
Merethe Landrø ved Orkladal Ysteri produsere 4 tonn ost årlig, den mest kjente osten er en lagret fast kittost Høvding Sverre. Jim Andre Stene jobber som sanker av ville vekster til eksklusive topp restauranter i fjære, på fjellet eller i skogen.
Eskil Hildonen er kjøkkensjef på To Rom og kjøkken og sa allerede som 3 åring han ville bli kokk. Han har deltatt som commis i årets kokk i 2016 og var med på teamet til Christopher Davidsen når han vant sølv i Bocuse d’Or i 2017.
Vi feirer Høsttakkefest – hvorfor og hva?
v/Eileen Brandsegg, prosjektleder for Høsttakkefest
Bocuse d’Or – elitesatsing eller pinsettmat? Betydning av denne konkurransen for Norge og Trøndelag
v/Anita Krohn Traaseth, styreleder i Stiftelsen Norsk gastronomi. Anita Krohn Traaseth er norsk næringslivsleder og var administrerende direktør i Innovasjon Norge fra 2014 til 2019.
Hva kan publikum forvente med å besøke Trondheim Spektrum 19.-20.mars under Bocuse d’Or Europe?
Mesterkokk og programleder Eyvind Hellstrøm deler noen tanker med oss.
Trekning av lagrekkefølgen av team i Trondheim Spektrum 19.-20.mars
GL events som er arrangør og eier av merkevaren Bocuse d’Or kommer til Trondheim for å foreta den offisielle trekningen av hvilken dag de 20 europeiske kandidatene skal konkurrere i Trondheim Spektrum.
v/Florent Supplison, Gastronomic events director
Politikere og ansatte i offentlig sektor vil få medlemspris ved deltagelse på våre møter