Meny
 
 
torsdag 2 mar - 10:30 til 16:00

Sjømat 2023 - Norway Seafood Festival - Framtidas viktigste matressurs!

Medlem / Ikke medlem
kr 1 190,00 / kr 1 950,00
Sted
Clarion Hotel & Congress, Brattøra
Påmeldingsfrist
01.03.2023 09:00

Sjømatfestivalen Norway Seafood Festival går av stabelen i Trondheim for første gang i mars 2023. På den nye årlige sjømatkonferansen blir det mange interessante og spennende foredrag. Og på menyen blir det fantastiske råvarer fra havet.


Sjømat 2023 samler landets ledende forskningsmiljø og næringsliv, for å gi innblikk i hvordan framtida ser ut. Du får lære om alt fra nye arter som sjøpølse og tare til hvordan smakssansene fungerer og hva som skal til for å endre forbrukervanene til å etterspørre mer bærekraftig mat.

Vi bør spise mer sjømat, ikke bare fordi det er godt, men fordi det er bra for helsa, miljøet og er bærekraftig. Med stadig flere mennesker på jorda og klimautfordringer er sjøen og havet en svært viktig del av løsningen i det grønne skifte. Vi er stolte av at norsk sjømat er en viktig brikke i dette.

Sjømat 2023 er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Stiftelsen Nor-Fishing, Trondheimsregionen, NTNU og SINTEF. Arrangementet støttes av SpareBank1 SMN.

NB: Det er registrering og mingling fra kl. 10.30 til 11.00. Det faglige programmet starter kl. 11.00.

Program

Introduksjon
Velkommen

v/Kristian Digre, Norway Seafood Festival
- Sjømatservering - sharing ved bordene

Åpning
v/Siri Granum Carson, NTNU Oceans og Vegar Johansen, SINTEF Ocean
 
Hvorfor bør vi spise sjømat?
v/Livar Frøyland, Havforskningsinstituttet

 

Hva nytt kan havet forsyne oss med?
v/Eva Falch og Ida-Johanne Jensen, NTNU

SINTEFs forskning på tare som ny ressurs for mat og andre produkter
v/Jorunn Skjermo og Hanne Dalsvåg, SINTEF Ocean

NTNUs nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Line S. Meidell, Sophie Kendler, Maria Alquiza Madina, Sewuese Okubanjo

Lunsj – Sjømatbuffet

Hva nytt kan havet forsyne oss med? (fortsetter)


Næringsliv
Bærekraftig sjømat
v/Tone Karstensen, Nordic Gruop - Insula

Taredyrking i havet
v/Maren Sæther, Seaweed Solutions AS

Torskeoppdrett - et nytt kapittel for Norge som sjømatnasjon
v/Marcus Gamst Johansen, Ode

Forskning
Møreforsknings nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Miroslava Atanassova

Norges arktiske universitets nyheter fra forskning på nye matressurser fra havet
v/Edel Elvevoll

NORCEs nyheter på forskning på nye matressurser fra havet
v/Torill Blix

Nofimas nyheter på forskning på nye matressurser fra havet
v/Birthe Vang

Paneldiskusjon
ledes av Eva Falch og Ida-Johanne Jensen, NTNU


Kaffe og benstrekk

Dry-aging fiske
v/André Misund, Lerøy Sjømatgruppen


Midt-Norges framtid er blå og grønn

v/Vegard Helland, SpareBank1 SMN

Lokalt forankret sjømat
v/Frederic Klev, Domstein Sjømat AS og Trond Åm, Geitmyra Credo Matkultursenter

Sjømat og forbrukere – hvor villige er vi til å endre vaner?
v/Natalia Mæhle, Høgskulen på Vestlandet

Smakssansene våre, film
v/Lene Waldenstrøm, NTNU

Samtale om nye utdanningsmuligheter
Bachelorgrad på NTNU og samarbeid mellom Strinda vgs. og Institut Paul Bocuse i Lyon.
v/Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken, Hilde Skeie, NTNU, Espen Aunaas, Britannia Hotel og Geir Rune Larsen, Strinda videregående skole

Bocuse d'Or, Trondheim, Trøndelag og Norge
v/May-Britt Hansen, prosjektleder Bocuse d'Or Europe 2024 og Florent Suplisson, gastronomic events director GL Events (Lyon)

16.00 Mingling, sjømatsnacks og smaking på festivalvin og festival-øl
(bestilles ved å krysse av ved påmelding)

 

Meny

Sharing på bordet
- Serveres litt bite size på fat på bordet med is
- Skagenrøre på reker og krepsehaler i glass med sprøtt brød
- Varmrøkt brattørlaks med sitron majones og fennikel
- Sandwich med einerøkt laks og eggerøre

Sjømatbuffet
- Kamskjell agua chile med chipotle majones, fritert ris, reddik og urtesalat
- Sashimi bowl med laks, ponzu, sesam, mango og chili majones
- Fritert sei med chunky remulade, potet gull og grillet sitron
- Blåskjell dampet med grønn curry

Sjøsnacks og drikke etter faglig del (tillegg i pris, kr. 290,-)
- Blinis med pisket rømme og rogn
- Krabbe fra Hitra i spicy majones på toast
- Tostada med marinert kveite og avokadokrem
- Festivalens egne festivalvin og -øl


Politikere og ansatte i offentlig sektor vil få medlemspris ved deltagelse på våre møter

Møteleder
Berit Rian, NiT og Eileen Brandsegg, Norway Seafood Festival



Henter møter...