Meny
 
 
  • Roy Sandgrind, eier av PPM Prosjekt, og Sunniva Dehli, prosjektleder i samme virksomhet. Foto: Haakon Wuttudal, NiT. Roy Sandgrind, eier av PPM Prosjekt, og Sunniva Dehli, prosjektleder i samme virksomhet. Foto: Haakon Wuttudal, NiT.

PPM Prosjekt – med bærekraft som grunnfilosofi

PPM Prosjekt har vokst til over 60 ansatte, med sterke tverrfaglige ressurser og fokus på prosjektledelse med bærekraft som retningsgivende grunnlag i alle dimensjoner.

– Vi jobber gjerne med komplekse prosjekter, der vår sterke tverrfaglige kompetanse kan komme til anvendelse, sier gründer og daglig leder Roy Sandgrind. – Målet er å tilføre merverdi og bidra til å skape lønnsomme, og fremtidsrettede prosjekter for våre oppdragsgivere, hva enten prosjektene er offentlige eller private, store eller små, understreker han.

Komplekse prosjekter over hele landet

Det har ført til at PPM Prosjekt i dag er involvert i flere av landets største og mest komplekse byggeprosjekter. I porteføljen finnes alt fra graderte sikkerhetsprosjekter, fabrikker, renseanlegg og trafostasjoner, til flyplasser, rehabiliteringsprosjekter, formålsbygg og andre typer bygg. NTNUs Campus på Gløshagen, Norsk Havteknologisenter, Norsk kylling og avløpsrenseanlegg i Fredrikstad er bare noen eksempler. Selskapet yter også bistand med prosjekter internt i bedrifter og organisasjoner.

– Vi arbeider innenfor Industri, bygg og anlegg, energibransjen, samferdsel og infrastruktur, der vi nylig har inngått en landsdekkende rammeavtale med Nye Veier, forteller Sandgrind. – I Trondheim arbeider vi med en rekke prosjekter, blant annet rehabilitering av Munkholmen. Prosjektene innebærer at vi kan tilføre kompetanse, men vi er også så heldige å ha rammeavtaler med sterke miljøer som bidrar til at vi også utvikler oss kontinuerlig, sier han. Tjenestespekteret er bredt, men med spisskompetanse innen ledelse og styring av prosjekter.

– Vi har også ansvarsrett som ansvarlig søker innenfor alle våre arbeidsområder, og har ansvarsrett innen uavhengig kontroll for alle fag i alle tiltaksklasser, sier Sandgrind.

– Prosjektledelse er et stort satsingsområde, og vi bygger interne tverrfaglige team med fagressurser i tillegg til jurister og andre eksperter. Vi kan utarbeide alle typer kontraktstandarder basert på vårt kvalitetssystem, og har et eget digitalt prosjektledelsessystem der alle prosjekter blir systematisk fulgt opp, sier han.

Nasjonal kulturarv

Gjennom rammeavtalen med Statsbygg har PPM Prosjekt kommet godt i gang med et oppdrag av de mer sjeldne, nemlig istandsettingen av det den fredede øya Munkholmen to kilometer ut i fjorden fra Trondheim sentrum, i byens historiske akse mot Nidarosdomen. Her har det vært aktivitet siden lenge før Håkon Jarl og trellen Karks hoder angivelig ble satt på staker her ute i 995. Nå skal alle de åtte murene som går rundt Munkholmen istandsettes – en oppgave som etter planen skal ferdigstilles i 2028.

 - Vi skal krase ut fugene mellom steinene og fuge på nytt. Men på enkelte steder er muren i så dårlig stand at vi må demontere og remontere igjen. Hver stein må legges på nøyaktig samme plass, forteller Sunniva Dehli, som leder prosjektet fra PPM Prosjekts side.

Et annet tiltak er å fjerne toppdekket på vollene oppå muren for å legge ny membran som skal hindre vanninntrenging og frostsprenging av murene.

Noe som gjør oppgaven utenom det vanlige, er at hele Munkholmen er fredet. Det betyr at alt foregår i tett samarbeid med Statsbygg, Riksantikvar og Trøndelag fylkeskommune.

Den utdannede byggingeniøren med master i industriell økonomi har vært i sving her ute siden i januar – når været tillater det.

- For sikkerhetens skyld jobber vi ikke ute på Munkholmen når det er mye vind eller bølger. Det kan bli ganske værhardt der ute, og vi kan ikke holde på med mørtel når det er under fem grader, forklarer Dehli.

Prosjektlederen har avklart med Riksantikvaren hvilken kalkmørtel de får lov til å bruke. Alt skal være av naturlige materialer, og man etterstreber å bruke det som er mest mulig likt det som ble brukt originalt.

- Munkholmen har en lang og spennende historie – det er mye som har skjedd der ute gjennom mer enn 1000 år. Veldig mange både i og utenfor Trøndelag har et forhold til Munkholmen, så det er viktig at vi gjør en god jobb og bidrar til å ivareta kulturverdier som er av nasjonal betydning, mener Dehli, som har ansvaret for prosjektoppfølging og økonomi på dette prosjektet, mens det trondheimsbaserte selskapet Bakken og Magnussen AS, som er eksperter på antikvarisk murerarbeid, utfører arbeidet.

 

Les hele saken i siste nummer av Midtpunkt! 

 


Henter møter...