- Om NiT
-
Medlemskap
- Medlemsskap i NiT
- Medlemsbedrifter
- Handelskammer
- Fagråd
-
Aktuelt
- Publikasjoner
- Nyheter
- NiT i media
- Medlemsnytt
- Prosjekter
- Trondheim Opportunity
- Styrekandidatlisten
Mange virksomheter er i gang med, eller ønsker, å omstille seg på en bærekraftig måte. Nå er et eget forum for nettopp dette formålet etablert.
Med et stort mangfold av erfaringer og ekspertise, enten man jobber med bærekraft i egen virksomhet eller hjelper andre som rådgivere, er nå et eget bærekraftsnettverk på plass i Trondheimsregionen.
Hensikten med bærekraftsnettverket er å lage en arena for de som jobber med bærekraftig omstilling i egen organisasjon, og ble realisert på forsommeren etter initiativ fra Næringsforeningen, med støtte fra Samfunnsutbytte i Sparebank 1 SMN og Trondheim kommune.
- I 2023 så vi at etterspørselen økte betraktelig ettersom mange bedrifter begynte å ta tak i bærekraftsspørsmål og delegere ansvaret til egne direktører, rådgivere eller daglig leder. I fjor vår fikk vi mange henvendelser om et nettverk, noe som viste at det var stor interesse for å samle seg og samarbeide, forteller Torstein Langeland, bærekraftsansvarlig i NiT.
På tvers av bransjer
Med den store interessen kom arbeidet i gang, og mange medlemmer ønsket å være med og bidra.
- Uten noen form for markedsføring hadde vi plutselig 30 personer på listen over interesserte, og vi satte sammen en arbeidsgruppe. Det var viktig å ha med mange ulike aktører for å se hva vi er gode på og hvilke behov folk har. Vi så at mye tematikk var relevant på tvers av bransjer, og at det ikke bare handlet om bærekraft, men også om endringsledelse. Mange føler seg alene i sin rolle – noen har tung kompetanse innen bærekraft og rapportering, mens andre har fått delegert oppgaven og er nye i dette feltet, ifølge Langeland.
Tre hovedelementer
Det er tre hovedelementer for arbeidet i forumet. Nettverksbygging er sentralt. Å møte likesinnede og andre med kompetansen man selv trenger, i et trygt miljø der man kan dele og be om innsikt. Deretter handler det om kompetansebygging, med temaseminarer for å bygge opp kompetanse på relevante områder. Det tredje elementet er personlig utvikling for hver enkelt, slik at man kan utvikle seg videre innenfor bærekraftsfeltet i egen virksomhet.
- Mye handler altså om hva du gir, og hva du får av nettverket. Nettverket skal være selvdrevet, med et eget styre som bestemmer tema og hvordan nettverket skal utvikle seg, og være en arena hvor man kan møtes utenom formelle samlinger og dele kunnskap, sier Torstein Langeland.
Les mer i siste utgave av vårt næringslivmagasin Midtpunkt!