Tungt meritterte Heidi Bjerkan gleder seg til å åpne dørene for sultne gjester fremover mot jul.
Årets kjøkkensjef, Kokkenes kokk, Ingrid-prisen og Matprisen. Tungt meritterte Heidi Bjerkan med stjernestøv på Restaurant Credo, BiB Gourmand på Jossa og den grønne bærekraftstjerna fra Michelin på toppen, gleder seg til å åpne dørene på Lilleby for sultne gjester fremover mot jul.
Michelinrestauranten Credo, som tidligere i oktober fylte 25 år, serverer smaksmeny på sitt sedvanlig høye kulinariske nivå. I nabolokalet Jossa Mat og Drikke er det tradisjonsmat og gode råvarer som dominerer.
- Julemat lager man best hjemme, tenker vi, og Jossa lager meny inspirert av juletradisjoner og sesongen. Smørbrød-bonanza på lørdager er også en favoritt.
- Hvordan ser bestillingene ut i år?
- Det er ikke like travelt som før, og vi har plass til flere gjester.
- Hva er det perfekte julebordet for deg?
- Enkel mat – av gode råvarer. Jeg fokuserer på kule norske råvarer, og liker å prøve dem på forskjellige måter. For eksempel var norsk hvit gås til jul i fjor en høydare.