Om to uker tar Bjørgvin Thorsteinsson imot Kronprins Haakon og det som kan krype og gå av trøndersk næringsliv i byens nye storstue
- Vi gleder oss stort til å ta imot alle gjestene, og til å vise frem dette fantastiske bygget, sier hotelldirektøren, mens han geleider oss gjennom alle fasiliteter – fra brasseriet, via konferansesalen, gjennom de nyoppussede VIP-tribunene på Lerkendal, og opp en av de fire heisene som leder til toppetasjen. Der oppe bak glassfasaden åpenbares bydelen slik du aldri har sett den før.
Nytt tilskudd til stor kjede
Stolt er både fornavnet og mellomnavnet når Bjørgvin Thorsteinsson viser frem den nye babyen. Det har vært et langt svangerskap. Det har til tider blitt lite søvn. Men fødselen gikk bra, og barnet er stort, men velskapt. Som for småbarnsfedre flest kommer nok ikke skjønnhetssøvnen tilbake før om en god stund.
Men med et kjent «etternavn» får Scandic Lerkendal mye gratis, konstaterer 46-åringen blidt.
Det nye Scandic-hotellets samboerskap med Lerkendal stadion bidrar til at det fra åpningen 4. august går inn i rekken som ett av Nordens største kurs- og konferansehoteller.
Hør bare: med sine 75 meter fordelt på 21 etasjer er hotellet Trondheims høyeste og Norges 3. høyeste bygg. 1.243 senger fordelt på 400 rom er størst i byen. Og konferansekapasitet på 23.000 mennesker er helt rått. Lerkendal stadion er altså fullintegrert i nyhotellet, og da er begrepet storstue nærmest gitt.
Bestiller for millioner
Når Midtpunkt avlegger et besøk to dager etter åpningen, kan vi konstatere at det er et imponerende prosjekt den islandske hotellmannen har loset i havn gjennom to års hardt arbeid.
Etter at Thorsteinsson tok over bygget 1. juli av Arthur Buchardt, fulgte en måned med intens kursing og en såkalt «soft opening» i juli da 360 fotballspillere i Scandic Elite cup gjestet hotellet i en uke.
Nå er driften godt i gang. Regulære gjester er innlosjert. Positive anmeldelser tikker inn på Tripadvisor. Bookinger noteres for både 2014 og årene som kommer. Bestillinger for 100 millioner kroner var på plass allerede før åpningsdagen.
Thorsteinsson ser for seg en omsetning på mellom 100 og 150 millioner kroner i 2015
– La oss si noe midt imellom, 125 millioner kroner, smiler den trivelige verten. Man merker godt at profesjonaliteten sitter både under huden og helt ut i fingerspissene på den erfarne hotellmannen, som startet karrieren som kokk på topprestaurant i Hamburg i 1988, via fasjonable Hotel Savoy i London, før turen gikk til Hotellfaghøgskolen i Stavanger tidlig på 1990-tallet. Etter både grunnutdanning og stipendiat der, har 46-åringen holdt seg i Trøndelag siden han ble ansatt på Royal Garden Hotel i 1995.
Satt pris på av bransjen
Like før han tok på seg direktørjobben for Scandic Lerkendal i 2012 hadde Thorsteinsson blitt hedret som Årets hotelldirektør i Norge, for sitt engasjement, lederskap og evne til å skape resultater gjennom ni år som leder for Rica Hell Hotel. Han mottok skryt for å ha gjort hotellet til en arbeidsplass med en optimistisk kultur med stolte og fornøyde medarbeidere.
Kanskje var det av samme grunn han i 2011 ble kåret til Årets medarbeider av sine ansatte i Rica Hell – visstnok første gang i Rica-kjedens historie at en hotelldirektør har blitt kåret til årets medarbeider i egen bedrift.
Thorsteinsson vil imidlertid heller skryte av sin nye baby enn av seg selv.
Verdens gjerrigste
- Det er mye som skal klaffe når man reiser et så komplisert bygg som dette, forklarer islendingen.
Han roser alle samarbeidspartnere som har gjort Scandic Lerkendal mulig, ikke minst entreprenør HENT og hodejegerne i Manpower.
- Hele 750 personer søkte på 65 stillinger ved hotellet, noe som ga oss et «luksusproblem».
Direktøren forteller videre at Scandic-kjeden alltid har vært opptatt av å være i front på miljø, samfunnsengasjement og universell utforming.
- Det er mye teknologi som skal integreres når vi har satt oss som mål å bli verdens mest energieffektive hotell. Med et energibehov på fattige 50 kWh per kvadratmeter per år, forbruker Lerkendal en fjerdedel av energien mange av konkurrentene brenner av. Huset blir sannsynligvis gjenstand for tallrike befaringer av aktører i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen, tror Bjørgvin Thorsteinsson.